Ange ditt sökord

Annons:

Kliande röda utslag svullet öra samt feber

Mitt barnbarn 13 månader får varje gång han kommer hit symtom enligt ovanstående. Konstaterat äggallergi. Familjen har katt men han mår bra hemma. Vi har en hund här, kan det utlösa dessa symtom. Utslagen kommer efter några timmar och innan han ätit av annan mat än den medhavda från hemmet.

Denna fråga har besvarats av dr Agneta Björkman, barnallergiläkare, som svarar på frågor om allergier på www.clarityn.se:

Ja, det är möjligt att Er hund framkallar dessa symptom, om det inte finns något annat Ni misstänker som är nytt i miljön. Ni får försöka lämna bort hunden och städa noggrannt nästa gång han han kommer på besök, så får ni se om det blir någon förändring. Föreslår också att ni gör en pricktest på honom för pälsdjur.

Läs mer om allergier på www.clarityn.se.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!