Ange ditt sökord

Annons:

Kliande händer och hälar

Min dotter som är snart två år har fått små röda områden (ca 1-1,5) som kliar på insidan av hälarna. De är något upphöjda, lite hårdare än huden omkring och med några små, små knottror. De kilar, framförallt om natten.
Samtidigt dök liknande områden upp i " tumgreppet" på bägge händer.
Nu har jag behandlat med mildison på föttterna i 2 dgr och ser viss förbättring, verkar även klia mindre.
Händerna har jag inte behandlat och där har det blivit mer rött över större delar av handflatan. I natt kliade det mycket.
Vad kan detta bero på? Vad göra?
Hon har inga kända allergier, har ej haft atopiskt eksem.

Hej!
Knottror som kliar i handflator och på fotsulor hos barn, kan ofta komma i samband med en virusinfektion. Det brukar gå över av sig själv, men det är inte troligt att Mildison kommer att ha effekt, och om det inte går över så bör du visa upp henne för läkare för diagnos och ev behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!