Ange ditt sökord

Annons:

Klåda/fjällande sår på brösten

Har sedan ett halvår haft extrem klåda på vårtgårdarna samt bröstvårtorna. När jag kliar blir det naturligtvis små sår och vätskar, sedan blir det som små skorpor och det "fjällar" för att sen börja om på nytt. Har haft liknande eksem på ena handen, har provat det mesta: olja, bröstvårtssalva, lotion, kortison 1% osv.
Vad kan detta vara? Bör jag uppsöka läkare?
Är 25 år gammal, inga barn, men började i samband med graviditet.

Hej!
Eksem kan uppstå var som helst på kroppen och när det väl finns så fortsätter man ofta att klia på det så att det inte kan läka. Hydrokortison verkar för svagt och då måste du få recept på lite starkare salva eller kräm, kan antagligen ordnas hos husläkaren. Sambandet med graviditet går inte att bedöma om man inte sett eksemet.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!