Ange ditt sökord

Annons:

Klåda, utslag

Hej! Sen jag flyttade till ett annat område, ca 3 km avstånd, får jag extremt kliande utslag varje gång jag duschat. Använder samma duscholja som innan ( månader tillbaka ) och har inte ändrat på något alls! Tvättmedel, mjukmedel, allt samma som innan. Utslagen blossar upp endast på bålen, rygg, bröst. Inget över halsen, inget nedanför midjan. Det är stora röda utslag, oregelbundna med en liten "prick" eller blåsa mitt i. Ofta kliar jag hål på utslagen om nätterna så jag vaknar i blodiga lakan. Som barn hade jag böjveckseksem, samt pälsdjurs och pollenallergi. Vilket jag fortfarande har. Har aldrig upplevt detta i ngn. annan stad eller annat land. VAD kan detta vara?

Det är lite svårt att säga varför Dina utslag börjat just nu, då jag inte direkt tror att det beror på förändrad vattenkvalitet. Det finns lite olika nässelutslagsvarianter (urticaria, hudutslag som ser ut som "myggbett") där det även finns beskrivet aquagen urticaria. Det finns även en annan variant av klåda vid duschning, men då kommer klådan EFTER duschningen när kroppen blir avkyld. Jag tror det bästa är att Din husläkare/vårdcentral i första hand får undersöka och nog utreda med lite "standardprover", sannolikt pröva med anti-allergitabletter som Aerius, Loratidin eller Cetirizin. Blir Du inte bättre bör Du låta en hudläkare få hjälpa Dig (kan behövas remiss).
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!