Ange ditt sökord

Annons:

Klåda och rodnad

Märkte först att jag hade fått ett fåtal millimeterstora rodnader under armarna. Dom spreds inte eller ändrade karaktär, förutom i avseende på rodnadsgrad, vilket kunde variera mycket frekvent. Kliade en aning. Dessa är nu, eventuellt på grund av ökad hygien, något förbättrade och klådan är borta, men jag har nu fått klåda/eksem runt penisroten. Den har tydlig gräns och är något “fläckig” i sin karaktär och har en tendens att fjälla. Uppfattar det som om också denna rodnad är “oföränderlig”.
Det jag ogillar mest är att jag har fått små tydligt röda utslag en bit upp på penis som har bildat något som jag uppfattar som ärrvävnad. Ett är också något förtjockat.

Jag har sedan länge hårmjäll, (om jag inte behandlar det) samt har också ganska nyligen fått mycket sporadisk mild klåda på baksidan av låren och vaderna. Dock utan några som helst synliga symtom. I övrigt inga hudproblem.

Vad kan problemet vara och vad skall jag göra åt det? Har armhålorna-penisroten-vaderna/låren något samband?

Vid seborroiskt eksem (mjälleksem) ses ibland utslag i armhålor, i ljumskar och kring penisroten. Dessa symtom tror jag alltså hör ihop och är ett uttryck för mjälleksem. Mild klåda utan synliga utslag på vader och lår är vanligt på vintern och beror ofta på torr hud och kanske för mycket duschande. Köp en mjukgörande kräm, till exempel Propyless och smörj dagligen på ben. Vad gäller behandling vid seborroiskt eksem så se flera tidigare svar om seborroiskt eksem detta samt även i dermatologens patientinformation här på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: