Ange ditt sökord

Annons:

Klåda och rodnad

Märkte först att jag hade fått ett fåtal millimeterstora rodnader under armarna. Dom spreds inte eller ändrade karaktär, förutom i avseende på rodnadsgrad, vilket kunde variera mycket frekvent. Kliade en aning. Dessa är nu, eventuellt på grund av ökad hygien, något förbättrade och klådan är borta, men jag har nu fått klåda/eksem runt penisroten. Den har tydlig gräns och är något "fläckig" i sin karaktär och har en tendens att fjälla. Uppfattar det som om också denna rodnad är "oföränderlig".
Det jag ogillar mest är att jag har fått små tydligt röda utslag en bit upp på penis som har bildat något som jag uppfattar som ärrvävnad. Ett är också något förtjockat.

Jag har sedan länge hårmjäll, (om jag inte behandlar det) samt har också ganska nyligen fått mycket sporadisk mild klåda på baksidan av låren och vaderna. Dock utan några som helst synliga symtom. I övrigt inga hudproblem.

Vad kan problemet vara och vad skall jag göra åt det? Har armhålorna-penisroten-vaderna/låren något samband?

Vid seborroiskt eksem (mjälleksem) ses ibland utslag i armhålor, i ljumskar och kring penisroten. Dessa symtom tror jag alltså hör ihop och är ett uttryck för mjälleksem. Mild klåda utan synliga utslag på vader och lår är vanligt på vintern och beror ofta på torr hud och kanske för mycket duschande. Köp en mjukgörande kräm, till exempel Propyless och smörj dagligen på ben. Vad gäller behandling vid seborroiskt eksem så se flera tidigare svar om seborroiskt eksem detta samt även i dermatologens patientinformation här på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!