Ange ditt sökord

Annons:

Klåda och blodfyllda blåsor

Hej!
Har i ett par års tid haft klåda under det ena fotvalvet, det började med röda blodfyllda små blåsor som kliade alldeles förskräckligt. Detta går i vågor, när blåsorna spruckit, i regel när jag kliat sönder några av dom, så blir huden väldigt torr och liksom flagar av. Har även haft dessa blåsor på mina händer men inte i lika stor mängd. Vad är det jag har drabbats av?

Hej!
I första hand låter detta som pustulosis palmoplantaris, som är en form av psoriasis i händer och fötter (se dermatologens patientinformation). Det är isåfall inte blod i blåsorna, men de kan se brunröda ut i vissa stadier, i andra stadier ser de ut mer som finnar. Pustulosis palmoplantaris finns i princip bara hos rökare, så det kan vara en ledtråd. Symtomen är skäl för remiss till hudläkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!