Ange ditt sökord

Annons:

Klåda i handflatorna

Jag har en dotter som är fem och ett halvt år. Hon har fått klåda i handflatorna. Ibland kan man se små knottror och hon är en aning rödare än hon brukar vara i handflatorna. Vi har provat att smörja med mildison och att ge antihistaminer (1/2 tablett clarityn) men det verkar inte hjälpa. Besvären är störst på natten och hon vaknar av klådan. Vad kan det vara?

Hej!
Det framgår inte om din dotter har eksem för övrigt, eller luftvägssymptom på allergi tex astma, hösnuva. Inte heller om sådana besvär finns i familjen. Om det finns, misstänker man i första hand atopiskt eksem, som kan ge handeksem hos barn även om det är mer ovanligt än det vanliga böjveckseksemet.
Mildison är för milt för att bita på handeksem om det är rätt diagnos, och Clarityn hjälper ej eftersom eksem av den här typen inte är histaminutlösta och Clarityn hjälper mot histaminfrisättning i huden.
Du bör visa upp hennes händer för läkare, ev får ni remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!