Ange ditt sökord

Annons:

KGW (kvinna 58) har haft hemorrojder mycket länge:

Jag har opererat bort dem flera gånger, senast i november. I slutet av januari var det ljusrött blod i samband med avföringen igen. Kan jag ha fått nya hemorrojder så fort? Kan det vara något annat farligt eller är detta normalt? Visserligen har jag ätit lite fel (två korvar med. bröd till lunch och fyra tunna crepes med kräftost) och druckit kaffe till detta. Måste jag söka läkare igen? Jag oroar mig mycket så snart jag ska gå på toaletten. Tacksam för råd!

Skrivit av Michael Wedén...
Det finns risk att få besvär igen av hemorrojder så snabbt. Men det väsentliga är om du fått hela tjocktarmen ordentligt undersökt? Särskilt hos en 58-åring måste man utesluta andra orsaker till tarmblödning. I praktiken krävs en koloskopi eller en tjocktarms(kolon)röntgen. Om något av dessa gjorts under det senaste året u.a behöver du inte vara orolig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: