Ange ditt sökord

Annons:

Kan tarmbakterien ESBL försvinna av sig själv?

kan tarmbakterien ESBL försvinna av sig själv? Upptäcktes för 2 år sedan.Ska ett nytt prov tas för att se om det finns kvar? /Ingrid, 70

ESBL står för Extended Spectrum Beta Lactamase, vilket är ett ämne som vissa bakterier utsöndrar och har den effekten att det bryter ned olika antibiotika. Det medför att antibiotika inte har någon effekt eller i alla fall klart nedsatt funktion. Man kan således vara helt frisk, men att man vid infektionerr som skall antibiotikabehandlas inte har förväntad effekt. Viktigt i sammanhanget är att man har regelbunden kontakt med infektionsklinik/smittskydd för att få information om vad som gäller.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Infektioner & Vacciner

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Mage & Tarm

Hur undviker jag sura uppstötningar?

Under den senaste tiden har jag haft problem med sura uppstötningar och halsbränna. Jag har testat att dra ner på kaffe och läsk men känner fortfarande ingen förbättring. Vilken mat och dryck är bra att undvika när man har dessa problem?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: