Ange ditt sökord

Annons:

Kan påbyggd muskelmassa vara boven?

Hej, jag är en kvinna på 56 år som använt LCHF-metoden i ca 3 månader. Jag motionerar varje dag, 30 minuter powerwalk på löpband och ca 15 min nu och jag har gått ner i lagom takt. Vägde 87kg när jag började och nu 82 kilo. Är 162 så jag har några kilo kvar till delmålet som jag satt till 75 kilo.(Målet är 70kggymnastik/styrka). Problemet är att jag gått upp 500 gram den senaste veckan (vägde alltså 81½ ett tag) utan att jag fuskat eller ändrat i programmet. Kan det vara påbyggd muskelmassa som är boven? Vet att det kan inverka en del men inte så snabbt som under en vecka, eller? Är ju också i klimakteriet, men då det gick så bra tidigare så kan väl inte det inverka på det här sättet? Jag har inte råd med gym utan motionerar i hemmet. Hoppas på svar inom kort./Anita 56 år

Fortsätt med motionen på beskrivet vis! Det är alldeles riktigt att man bygger på sig muskelmassa och går bruttovikten inte ned som man önskar. Man får hur som helst bättre kvalitet på vävnaderna i kroppen. När man är i klimakteriet kan det också spela viss roll med vikten upp och ner, genom att man kanske samlar på sig lite mera vätska. Viktigt att du följer inslagen väg och ha tålamod. Nu är det vår och då kan man försöka att vara ute i skog och mark och promenera.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: