Ange ditt sökord

Annons:

Kan man bränna bort vitiligo?

Hej, jag har en idé, kanske smått desperat (?).
Jag har vitiligo, eller vad det nu hette, på könet och har besökt läkare som har sagt att det inte går att göra nåt åt det. Jag mår fruktansvärt dåligt av “pricken” som har belägrat ett oschysst område på kroppen. Jag vet att man kan bränna bort leverfläckar, så jag undrar om man kan bränna bort huden för att hoppas på att pigmenterad hud ska växa ut, eller möjligen om det finns någon som utför hudtransplantation så man kan få hud från någon annan kroppsdel på könet? Kosmetisk tatuering kanske också är nåt? Kan det finnas någon klinik som kan utföra något av alternativen, eller andra lösningar?

Det går inte att bränna bort vitiligo. Man bör inte heller bränna bort "leverfläckar". Hudtransplantation genomförs på vissa hudkliniken men mest i ansiktet och på händer där vitiligo syns mycket. Kosmetisk tatuering är kanske möjlig, jag känner ej till så mycket om detta. Du kan pröva att sola området, det ger ibland en repigmentering.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: