Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag ta uppehåll med p-piller under en längre utlandssemester och börja om när man kommer hem igen?

Hej! Jag äter p-piller (neovletta) och nu i sommar ska jag åka utomlands i 6 veckor. Min fråga är, kan jag ta ett uppehåll från mina piller under dessa veckor och sedan börja på en ny karta igen när jag kommit hem? / Kvinna, 19 år

Visst kan du göra ett uppehåll, men jag kan inte förstå varför du skall göra det. Det finns en risk att din mens "hakar upp sig" i uppehållet och sen blir det stökigt att komma igång igen. Och det går bra att bli gravid även under utlandsresa.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: