Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag ta uppehåll med p-piller under en längre utlandssemester och börja om när man kommer hem igen?

Hej! Jag äter p-piller (neovletta) och nu i sommar ska jag åka utomlands i 6 veckor. Min fråga är, kan jag ta ett uppehåll från mina piller under dessa veckor och sedan börja på en ny karta igen när jag kommit hem? / Kvinna, 19 år

Visst kan du göra ett uppehåll, men jag kan inte förstå varför du skall göra det. Det finns en risk att din mens "hakar upp sig" i uppehållet och sen blir det stökigt att komma igång igen. Och det går bra att bli gravid även under utlandsresa.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Svampinfektion i underlivet

Jag tror jag har fått svamp eller/och urinvägsinfektion i underlivet. Jag hade 2 tabletter kvar från förra gången jag hade infektion samt att jag har köpt svampmedel på apoteket som jag börjat använda. Min fråga är om läkaren fortfarande kan se om man har svamp och/eller urinvägsinfektion om man redan har påbörjat behandling? Jag behöver antagligen gå till läkaren och ta prover för att få mer tabletter utskrivna. Tacksam för svar.

Diabetes

Problem att hålla tätt vid diabetes

Hejsan! Jag har diagnostiserad diabetes 2. När jag är förkyld och hostar kissar jag på mig (läcker ut lite urin). Vad är felet?

Kvinnans hälsa

“Efterdroppar” när jag kissat klart

Jag har ett problem när jag har kissat klart. När jag drar på mig trosorna så kommer där droppar. Känns som om man inte får ut allt kiss direkt.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!