Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag ta uppehåll med p-piller under en längre utlandssemester och börja om när man kommer hem igen?

Hej! Jag äter p-piller (neovletta) och nu i sommar ska jag åka utomlands i 6 veckor. Min fråga är, kan jag ta ett uppehåll från mina piller under dessa veckor och sedan börja på en ny karta igen när jag kommit hem? / Kvinna, 19 år

Visst kan du göra ett uppehåll, men jag kan inte förstå varför du skall göra det. Det finns en risk att din mens "hakar upp sig" i uppehållet och sen blir det stökigt att komma igång igen. Och det går bra att bli gravid även under utlandsresa.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Kvinnans hälsa

Stressad av håravfall

Jag har på senare veckor upptäckt att jag tappar otroligt mycket hår när jag tvättar och borstar. Jag gick nyligen igenom en abort vilket självklart resulterade i mycket ångest, kan det ha något med saken att göra? Jag kan inte sluta oroa mig, så vad kan jag göra åt saken? Får bara ännu mer stress av att se allt hår som ramlar, kan det vara vitaminer eller så?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: