Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag ta hål i öronen när jag har psoriasis?

Hej!
Jag är 25 år och har sedan jag var ca tretton haft psoriasis. Psoriasissen har varierat i styrka från år till år och nu har den brytit ut lite mer än vanligt igen. Det är fortfarande ganska ok och jag klarar behandlingen med de salvor (Daivonex) som jag har.

Frågan som jag har gäller att ta hål i öronen när man har psoriasis. Jag har sedan en längre tid funderat på att ta hål i öronen med fick höra av apotekspersonal att jag nog skulle undvika detta eftersom psorisissen kunde bryta ut änn mera och bli irriterat. Stämmer detta, eller kan jag med gott samvete gå och ta hål i öronen utan att min psoriasiss blir värre?
Finns det ett bevisat samband mellan att ta hål i öronen och att psoriasissen kan påverkas?

Hej!
Håltagning i öronen kan medföra risk för kontaktallergi tex mot nickel, dels vid själva håltagningen (men numera sker iallafall i Sverige sträng kontroll av att nickel ej används), samt för att väldigt många metallörhängen innehåller nickel. Själva din psoriasis ökar inte risken att få nickelallergi.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!