Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag ta hål i öronen när jag har psoriasis?

Hej!
Jag är 25 år och har sedan jag var ca tretton haft psoriasis. Psoriasissen har varierat i styrka från år till år och nu har den brytit ut lite mer än vanligt igen. Det är fortfarande ganska ok och jag klarar behandlingen med de salvor (Daivonex) som jag har.

Frågan som jag har gäller att ta hål i öronen när man har psoriasis. Jag har sedan en längre tid funderat på att ta hål i öronen med fick höra av apotekspersonal att jag nog skulle undvika detta eftersom psorisissen kunde bryta ut änn mera och bli irriterat. Stämmer detta, eller kan jag med gott samvete gå och ta hål i öronen utan att min psoriasiss blir värre?
Finns det ett bevisat samband mellan att ta hål i öronen och att psoriasissen kan påverkas?

Hej!
Håltagning i öronen kan medföra risk för kontaktallergi tex mot nickel, dels vid själva håltagningen (men numera sker iallafall i Sverige sträng kontroll av att nickel ej används), samt för att väldigt många metallörhängen innehåller nickel. Själva din psoriasis ökar inte risken att få nickelallergi.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: