Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag börja med p-piller igen, men kanske någon annan sort? Vilken?

Hej!

Jag hade ätit Neovletta i 2 år då det helt plötsligt hände något med mig. När jag hade sex brände det något fruktansvärt i slidan, det var så illa så jag kunde ligga och gråta hela nätterna för smärtan gick inte över, jag testade allt möjligt - massa tabletter, bedövande salva, is osv. Jag var till min gynekolog ett flertal gånger, hon sa bara att jag ”inte var tillräckligt våt”, trots att jag helt bestämt sa att jag visst var det. Efter 3 besök gick jag till en annan, som sa att jag hade Vestibulit, som troligtvis orsakats av p-piller, stress och oro. Jag slutade med mina p-piller, den brännande/svidande känslan är nu borta, men istället gör det fruktansvärt ont inne i mig nu under samlag. Stora skillnaden är iaf att detta går över ett tag efter samlaget, medans det förr varade flera timmar, ibland en hel dag. Läkarna tar mig inte seriöst, troligtvis för att jag är ung..

Min fråga är, vad kan det vara? Kan jag börja med p-piller igen, men kanske någon annan sort? Vilken? Jag vill inte vara med om samma sak igen.. Julia (Kvinna, 20år)

Vad besvärligt du har haft det. Jag tycker du kan börja med p-piller igen. Du hade ätit Neovletta i 2 år när du plötsligt fick ont så jag tror inte det hänger ihop med dina p-piller.
Det är svårt att säga vad som orsakade smärtan och vad som gör att det fortfarande inte är helt bra. När det har gjort ont några gånger vid samlag kan rädslan över att det ska göra ont göra att besvären kvarstår. Jag har några råd till dig;
Smörj ditt underliv med olja när du duschar, stoppa in ett finger i slidan och knip om ditt finger och känn att du även kan slappna av. När det gör ont reagerar slidan med att knipa så det är bra att träna knip och avslappnings övningar. Det är viktigt med långa förspel och prova gärna olika samlag ställningar. Om du känner dig uppblåst i magen av gaser eller är förstoppad så kan det ge en djup smärta inuti dig vid samlag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 28 maj, 2010

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Har jag växt färdigt?

Jag är 15 år gammal. Fick min mens vid 13 års ålder då jag var 160 cm. Idag, två senare, så har jag bara växt två centimeter. Min mamma är 167 cm och pappa är 172 cm. Nyligen hade jag även höftbesvär då jag fick göra en röntgen där de sa att min tillväxtzon i höfterna var stängda och färdigväxta. Betyder det att jag inte kommer växa något mer nu på längden?

Barn & Graviditet

Bebis med brustna blodkärl på kinderna

Hej! Har en fråga om min lilla tjej på 3,5 månad. Har sett att hon fått som små brustna blodkärl på kinderna och är rädd för att det kan bli mer? Hon har även väldigt synliga blodådror på ögonlocken. Min BVC-sköterska säger inget speciellt om det när jag frågar vilket gör mig lite orolig! Kommer detta försvinna? Har ju hört att bebisar får tjockare hud med tiden? Vad är orsaken och vad kan man göra? Mvh Nina

Barn & Graviditet

Utstående öron

Hej! Jag har bara en liten fråga om operationer på utstående öron. Kan man fortfarande göra det eller är det något man har slutat med? Hälsningar, Jolin, 13 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Enkät om antibiotikaanvändning

Hur ser du på antibiotika? Svara på 6 snabba frågor – tar 1 minut!

Till enkäten