Ange ditt sökord

Annons:

Kan epilepsi påverka seborrè?

Hej.
Jag har epilepsi och äter ergenyl och tegretol, jag har fått mer mjälleksem och torr hud.
Kan epilepsi och min mediciner påverka så att man får mer seborré och torr hud?
Mvh,
Johan.F

Mjälleksem är vanligt och besvärar oftare män sannolikt pga hormonstimuleringen av manligt könshormon. Bägge Dina EP-mediciner kan ge vissa hudbesvär och även viss påverkan på könshormonerna, men jag tror inte det är Dina EP-tabletter som är boven. Man räknar med att 70-90% har den jästsvamp (normalt i hårbotten) som ger upphovet till mjälleksem. Har Du torr hud kan Propyless vara ett bra förslag på behandling av huden, då den förutom de mjukgörande egenskaperna även har en svamphämmande effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!