Kan det vara cancer?

Kan det vara cancer?

Kan det vara cancer?

Signaturen ME: Jag är en 26-årig kvinna som har problem med magen. Jag har ständigt diarré och springer då på toa stup i kvarten; det kommer även blod ibland. Har haft dessa besvär i ca 9 månader. Besvären började strax efter att jag varit magsjuk. Har varit hos läkare som tagit blodprov och som ställt diagnosen IBS och sa att cancer var det inte Jag har provat att äta både gluten- och laktosfritt utan någon större skillnad. Är jätteorolig eftersom det har gått lång tid utan att jag har blivit bättre. Ringde till min läkare och frågade om jag kunde få göra en ordentlig undersökning. Han nästan avfärdade mig och sa att jag har tarmkatarr och skrev ut Egazil "Duretter" och Primodium och sa att jag kan äta detta hur länge som helst om magbesvären inte går över. Jag vet inte vad jag ska göra och är jätterädd!! Det sliter väl på tarmen om man har diarré en längre tid? Kan det vara cancer trots att det inte syntes något på blodprovet för 8 månader sedan?
Doktor Annika Dahlqvist svarar: IBS stämmer inte med blod i avföringen. Man måste utesluta inflammatorisk tarmsjukdom såsom Ulcerös Colit.
I vilket fall kan du ha positiv effekt av att äta LCHF-kost med låg andel kolhydrat; hög andel fett, gärna ekologiskt kokosfett (finns på hälsokosten) och kokosmjölk.
 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress