Ange ditt sökord

Annons:

Kan antibiotikan ligga till grund för min urinvägsinflammation?

Hej! Jag hade oskyddat sex med en kille jag känner ganska så väl. Vad jag vet har han ej några könsjukdomar eller dyl. Fick dagen efter antydan till UVI och gick dag 2 till vårdcetralen och fick Furadantin urskrivet. Senare samma dag, alltså två dagar efter samlaget, fick jag problem med svullnad och klåda i underlivet. Jag har läst att man kan få det i samband med antibiotika mot UVI, dessa besvär uppkom dock efter endast en tablett. Kan de bero på någonting annat? Bör jag vara orolig? Kvinna, 18 år

Att få urinvägsinfektion efter samlag är vanligt för flickor. Samlaget kan också dra igång en svampinfektion - den troligaste orsaken till klådan och svullnaden. Så denna gång är nog antibiotikan oskyldig till den svampinfektion du sannolikt har.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Svampinfektion i underlivet

Jag tror jag har fått svamp eller/och urinvägsinfektion i underlivet. Jag hade 2 tabletter kvar från förra gången jag hade infektion samt att jag har köpt svampmedel på apoteket som jag börjat använda. Min fråga är om läkaren fortfarande kan se om man har svamp och/eller urinvägsinfektion om man redan har påbörjat behandling? Jag behöver antagligen gå till läkaren och ta prover för att få mer tabletter utskrivna. Tacksam för svar.

Diabetes

Problem att hålla tätt vid diabetes

Hejsan! Jag har diagnostiserad diabetes 2. När jag är förkyld och hostar kissar jag på mig (läcker ut lite urin). Vad är felet?

Kvinnans hälsa

“Efterdroppar” när jag kissat klart

Jag har ett problem när jag har kissat klart. När jag drar på mig trosorna så kommer där droppar. Känns som om man inte får ut allt kiss direkt.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!