Ange ditt sökord

Annons:

Kan antibiotikan ligga till grund för min urinvägsinflammation?

Hej! Jag hade oskyddat sex med en kille jag känner ganska så väl. Vad jag vet har han ej några könsjukdomar eller dyl. Fick dagen efter antydan till UVI och gick dag 2 till vårdcetralen och fick Furadantin urskrivet. Senare samma dag, alltså två dagar efter samlaget, fick jag problem med svullnad och klåda i underlivet. Jag har läst att man kan få det i samband med antibiotika mot UVI, dessa besvär uppkom dock efter endast en tablett. Kan de bero på någonting annat? Bör jag vara orolig? Kvinna, 18 år

Att få urinvägsinfektion efter samlag är vanligt för flickor. Samlaget kan också dra igång en svampinfektion - den troligaste orsaken till klådan och svullnaden. Så denna gång är nog antibiotikan oskyldig till den svampinfektion du sannolikt har.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.