Ange ditt sökord

Annons:

K2 vid benskörhet?

Kan man äta för mycket vitamin K2? I en annons i Veteranen rekommenderas man att äta K2 eftersom det tar bort kalk från kärlen, t.ex. halspulsådern och för över det till benmärgen. Jag är benskör och undrar om det kan vara nyttigt för mig? Ingegerd, 77

Vitamin K har inget direkt med beskörheten att göra, utan här är det i så fall D-vitamin och Calciumsalt som är avgörande. Jag tycker du tar kontakt med osteoporosmottagningen och får reda på vilka värden du har och kanske rentav behöver en tredje sort för skelettet, som man i så fall tar en gång i veckan. När det gäller vitamin K skall man inte överdriva, då de tillhör de fettlösliga vitaminerna liksom A-, D- och E-vitaminerna och blir lagrade i kroppen med bieffekter om det blir för mycket. Ifall K2 tar bort kalk från blodkärlens insida har jag ingen vetskap om.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!