Ange ditt sökord

Annons:

Körtelinflammation?

Jag har varit hos husläkaren men tyvärr så pratde han väldigt dålig svenska. Jag har fått en knöl vid troskanten mellan benen. Den varken ömmar eller kliar. Jag upptäkte inte den förrän direkt efter att jag rakat mej, alltså fanns knölen innan jag rakat mej. Läkaren vill först skriva ut antibiotika, sen ändrade han sig och ville avvakta två veckor för att sedan skära väck knölen.

Jag känner att jag inte fått veta vad det kan vara. Är det en inflammation borde det väl ömma? Jag känner inget alls!

Jag har avbokat läkaren eftersom jag inte kände mej säker på hans utlåtande.

Vart ska jag vända mej?

MVH, Lotta

Svar til signaturen Lottta.
Enstaka icke ömmande lymfkörtel i ena ljumsken hos en ung person är för det mesta helt ofarligt. Den kan ha uppstått i samband med någon virusinfektion. Man kan dock inte veta säkert vad det är innan man tagit prov på själva lymfkörteln men man bör undersöka om det finns körtlar på andra ställen.
Det finns en lång rad sjukdomar som kan ge förstorade lymfkörtlar, både infektioner, hudsjukdomar och invärtesmedicinska sjukdomar, men då brukar man mena förstorade körtlar på andra ställen än ljumskar såsom hals, armhålor och armveck.
Du kan nog vänta ett par veckor, om den då finns kvar så vänd dig på nytt till din vårdcentral och tala om att du kände dig osäker på tidigare givet besked.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 23 april, 2002 Publicerad: 23 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: