Ange ditt sökord

Annons:

Könsklåda 2

Hej!

Jag skrev en fråga här för ett tag men nu har jag varit hos doktorn så det spelar ingen roll längre.

Min fråga var vad det kunde vara jag hade: jag hade under flera år haft en kraftig klåda i pubeshåret och jag undrade vad det kunde vara. Det kliade som tusan och jag kliade så mycket så att det gick hål sen sved det.

Jag gick till doktorn som svarade att det var en svampinfektion jag hade fått. Jag fick Lamisil och en annan cortisonsalva som jag nyss börjat med och det verkar som att det hjälper. Men jag ska ju ta salvorna i två veckor så det återstår att se om det försvinner.

Jag undrar nu om det finns nån speciell typ av tvättkräm som man kan använda för att undvika svamp eftersom jag misstänker att det är genom allför mycket tvättande jag fått svamp.

Vore tacksam för svar.

Det bästa är att helt undvika tvål och bara tvätta med vatten om man vill undvika att huden blir uttorkad. Om man använder tvål kan det vara klokt att när huden är torr efter tvätt, smörja in med mjugörande kräm eller lotion.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: