Ange ditt sökord

Annons:

Jag undrar om man med mina symtom kan tolka om jag har ADHD?

Om man tycker sig passa in på alla dessa symptom man kan finna på sidor om depression förutom minskad aptit/vikt (motsatsen) bör man då söka hjälp? Men om man då även har funderingar på om man har adhd? Kan det bli krock där? Länge funderat på om jag har adhd och försökt få tid för utredning utan lycka, men på senaste tiden har jag mått riktigt dåligt, och det är ingen "tonårs-depression" som jag upplevt tidigare (haft kontakt med BUP (Barn-och Ungdomspsykiatrin) i ca 3 år tidigare). Tacksam för svar! /Jennie 19

Vid en atypisk depression kan man ha både ökad aptit med viktuppgång samt ökat sömnbehov (dessa båda symtom är vanliga vid så kallad SAD (Seasonal Affective Disorder, s.k. vinterdepression). För att få en ADHD-utredning bör Du boka en tid till läkare vid Din Vvårdcentral och den läkaren får då skriva en remiss till psykiatrin för en ADHD-utredning. Det är inte ovanligt att de personer som fått ADHD diagnos även kan få en depression sekundärt.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: