Ange ditt sökord

Annons:

Jag har stora funderingar gällande min avföring och dess struktur och undrar om du kan hjälpa mig vidare?

Jag har haft divertikulit 3 ggr sedan apr.2012. Min avföring är ej formad, mjuk (typ spenatstuvning). Insprängt i denna finns hårda torra, ovala (storlek hasselnöt- valnöt) fecieklumpar och de är infiltrerade av vita slemhinneliknande trådar eller hinnor. Jag är mycket fundersam över vad det kan vara. Finns det någon eller något lab som kan svara Ge gärna adress vart jag kan vända mig som kan hjälpa mig. Mvh Margareta,79

Vid divertikulit har man således fickor på grovtarmen som blir inflammerade och ger upphov till besvär med smärtor, feber och ändrade avföringsvanor. Jag går nu ut ifrån att man undersökt tarmen med en coloskopi eller röntgen. Bland det viktigaste i sammanhanget är om nu underökningen är normal, frånsett den tillfälliga inflammation, att man intar rikligt med fibrer för att få volym på avföringen och därmed mera fast och format innehåll. Lika viktigt att man rör på sig ordentligt. Har du mera besvär skall du givetvis diskutera detta med din behandlande läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Mage & Tarm

Vad kan man äta med infekterade tarmfickor?

Fått diagnos infekterade tarmfickor och vill veta vad man kan äta. Har googlat lite på att man skall undvika nästan allt, men fattar inte vad jag skall göra för middagsmat? Tacksam för svar.

Mage & Tarm

Kan man undvika springmask?

Har en del frågor till dig gällande springmask! Vad kan vi som föräldrar med förskolebarn göra för att undvika att våra barn får springmask? Hur märker vi förresten det? Är det något vi bör vara uppmärksamma på för att upptäcka om de fått springmask? Finns det någon behandling som fungerar och hur undviker vi smittorisken? Hälsningar en fundersam förälder.

Mage & Tarm

Svårt att öka i vikt

Jag har alltid haft svårt att gå upp i vikt och tycker att det är jobbigt. Jag är en kille på 23 år som är 189 cm och väger 67 kg. Skulle gärna komma upp till över 70 kg men det känns helt omöjligt… Har du några bra tips?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.