Ange ditt sökord

Annons:

Jag har stora funderingar gällande min avföring och dess struktur och undrar om du kan hjälpa mig vidare?

Jag har haft divertikulit 3 ggr sedan apr.2012. Min avföring är ej formad, mjuk (typ spenatstuvning). Insprängt i denna finns hårda torra, ovala (storlek hasselnöt- valnöt) fecieklumpar och de är infiltrerade av vita slemhinneliknande trådar eller hinnor. Jag är mycket fundersam över vad det kan vara. Finns det någon eller något lab som kan svara Ge gärna adress vart jag kan vända mig som kan hjälpa mig. Mvh Margareta,79

Vid divertikulit har man således fickor på grovtarmen som blir inflammerade och ger upphov till besvär med smärtor, feber och ändrade avföringsvanor. Jag går nu ut ifrån att man undersökt tarmen med en coloskopi eller röntgen. Bland det viktigaste i sammanhanget är om nu underökningen är normal, frånsett den tillfälliga inflammation, att man intar rikligt med fibrer för att få volym på avföringen och därmed mera fast och format innehåll. Lika viktigt att man rör på sig ordentligt. Har du mera besvär skall du givetvis diskutera detta med din behandlande läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Mage & Tarm

Hur tar man hand om magen efter magsjuka?

I dessa tider är magsjuka en av de största rädslorna man går runt med, i alla fall jag. Jag har 4 barn som alla är under 16 år så risken för att bli smittad känns relativt stor. Nu har nog hela världen blivit ännu bättre på att tvätta händer och såklart hålla avstånd, vilket gör att vi förebygger magsjukan i alla fall någorlunda, men jag undrar om du har fler tips till mig? Och om olyckan är framme, hur återställer man på bästa sätt kroppen efter en magsjuka?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: