Ange ditt sökord

Annons:

Jag har stora funderingar gällande min avföring och dess struktur och undrar om du kan hjälpa mig vidare?

Jag har haft divertikulit 3 ggr sedan apr.2012. Min avföring är ej formad, mjuk (typ spenatstuvning). Insprängt i denna finns hårda torra, ovala (storlek hasselnöt- valnöt) fecieklumpar och de är infiltrerade av vita slemhinneliknande trådar eller hinnor. Jag är mycket fundersam över vad det kan vara. Finns det någon eller något lab som kan svara Ge gärna adress vart jag kan vända mig som kan hjälpa mig. Mvh Margareta,79

Vid divertikulit har man således fickor på grovtarmen som blir inflammerade och ger upphov till besvär med smärtor, feber och ändrade avföringsvanor. Jag går nu ut ifrån att man undersökt tarmen med en coloskopi eller röntgen. Bland det viktigaste i sammanhanget är om nu underökningen är normal, frånsett den tillfälliga inflammation, att man intar rikligt med fibrer för att få volym på avföringen och därmed mera fast och format innehåll. Lika viktigt att man rör på sig ordentligt. Har du mera besvär skall du givetvis diskutera detta med din behandlande läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: