Ange ditt sökord

Annons:

Jag har stora funderingar gällande min avföring och dess struktur och undrar om du kan hjälpa mig vidare?

Jag har haft divertikulit 3 ggr sedan apr.2012. Min avföring är ej formad, mjuk (typ spenatstuvning). Insprängt i denna finns hårda torra, ovala (storlek hasselnöt- valnöt) fecieklumpar och de är infiltrerade av vita slemhinneliknande trådar eller hinnor. Jag är mycket fundersam över vad det kan vara. Finns det någon eller något lab som kan svara Ge gärna adress vart jag kan vända mig som kan hjälpa mig. Mvh Margareta,79

Vid divertikulit har man således fickor på grovtarmen som blir inflammerade och ger upphov till besvär med smärtor, feber och ändrade avföringsvanor. Jag går nu ut ifrån att man undersökt tarmen med en coloskopi eller röntgen. Bland det viktigaste i sammanhanget är om nu underökningen är normal, frånsett den tillfälliga inflammation, att man intar rikligt med fibrer för att få volym på avföringen och därmed mera fast och format innehåll. Lika viktigt att man rör på sig ordentligt. Har du mera besvär skall du givetvis diskutera detta med din behandlande läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 17 december, 2012 Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

När man blir sjuk

Varför sprids vinterkräksjukan på vintern?

Hej Anki, jag undrar varför vinterkräksjuka sprids som mest under vintern och inte under andra tider på året? Och hur kan jag som bäst skydda mig och min familj att få vinterkräksjuka? Funkar det att äta vitpeppar eller är det en myt?

Mage & Tarm

Hur botar jag min hicka?

Hur kan man bota /lindra hicka? Jag har till och från hicka i 6 dagar på raken.

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: