Ange ditt sökord

Annons:

Jag har stora funderingar gällande min avföring och dess struktur och undrar om du kan hjälpa mig vidare?

Jag har haft divertikulit 3 ggr sedan apr.2012. Min avföring är ej formad, mjuk (typ spenatstuvning). Insprängt i denna finns hårda torra, ovala (storlek hasselnöt- valnöt) fecieklumpar och de är infiltrerade av vita slemhinneliknande trådar eller hinnor. Jag är mycket fundersam över vad det kan vara. Finns det någon eller något lab som kan svara Ge gärna adress vart jag kan vända mig som kan hjälpa mig. Mvh Margareta,79

Vid divertikulit har man således fickor på grovtarmen som blir inflammerade och ger upphov till besvär med smärtor, feber och ändrade avföringsvanor. Jag går nu ut ifrån att man undersökt tarmen med en coloskopi eller röntgen. Bland det viktigaste i sammanhanget är om nu underökningen är normal, frånsett den tillfälliga inflammation, att man intar rikligt med fibrer för att få volym på avföringen och därmed mera fast och format innehåll. Lika viktigt att man rör på sig ordentligt. Har du mera besvär skall du givetvis diskutera detta med din behandlande läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.