Ange ditt sökord

Annons:

Jag har problem med min avföring som kommer allt för sällan och vill veta vad jag ska göra?

Hejsan, har problem med min mage som jag haft väldigt länge, Känner mig sällan bajsnödig. Det kan vara tur om jag kan bajsa en gång i veckan men de är sällan. Jag får en mördande värk i magen och när jag väl får bajsa så ibland är det löst, ibland hårt. Jag vet inte vad jag ska göra de kommer och går smärtan, men jag har inte smärta hela tiden, utan bara när jag behöver bajsa .Pratar ofta med min mor angående det här, men hon säger att jag ska försöka bajsa, men de går ju inte när man inte är bajsnödig. /Bea 19

När det gäller magen och avföringen är det mycket viktigt med vad man äter, hur mycket vätska man dricker och hur mycket man rör på sig med promenader jogging eller att man går på gym. Håller man vikten och inte har andra symtom är det oftast ingen fara. Det är ju aldrig fel att gå till läkare och påtala sina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Mage & Tarm

Vad kan man äta med infekterade tarmfickor?

Fått diagnos infekterade tarmfickor och vill veta vad man kan äta. Har googlat lite på att man skall undvika nästan allt, men fattar inte vad jag skall göra för middagsmat? Tacksam för svar.

Mage & Tarm

Kan man undvika springmask?

Har en del frågor till dig gällande springmask! Vad kan vi som föräldrar med förskolebarn göra för att undvika att våra barn får springmask? Hur märker vi förresten det? Är det något vi bör vara uppmärksamma på för att upptäcka om de fått springmask? Finns det någon behandling som fungerar och hur undviker vi smittorisken? Hälsningar en fundersam förälder.

Mage & Tarm

Svårt att öka i vikt

Jag har alltid haft svårt att gå upp i vikt och tycker att det är jobbigt. Jag är en kille på 23 år som är 189 cm och väger 67 kg. Skulle gärna komma upp till över 70 kg men det känns helt omöjligt… Har du några bra tips?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.