Ange ditt sökord

Annons:

Jag har problem med min avföring som kommer allt för sällan och vill veta vad jag ska göra?

Hejsan, har problem med min mage som jag haft väldigt länge, Känner mig sällan bajsnödig. Det kan vara tur om jag kan bajsa en gång i veckan men de är sällan. Jag får en mördande värk i magen och när jag väl får bajsa så ibland är det löst, ibland hårt. Jag vet inte vad jag ska göra de kommer och går smärtan, men jag har inte smärta hela tiden, utan bara när jag behöver bajsa .Pratar ofta med min mor angående det här, men hon säger att jag ska försöka bajsa, men de går ju inte när man inte är bajsnödig. /Bea 19

När det gäller magen och avföringen är det mycket viktigt med vad man äter, hur mycket vätska man dricker och hur mycket man rör på sig med promenader jogging eller att man går på gym. Håller man vikten och inte har andra symtom är det oftast ingen fara. Det är ju aldrig fel att gå till läkare och påtala sina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Mage & Tarm

Hur tar man hand om magen efter magsjuka?

I dessa tider är magsjuka en av de största rädslorna man går runt med, i alla fall jag. Jag har 4 barn som alla är under 16 år så risken för att bli smittad känns relativt stor. Nu har nog hela världen blivit ännu bättre på att tvätta händer och såklart hålla avstånd, vilket gör att vi förebygger magsjukan i alla fall någorlunda, men jag undrar om du har fler tips till mig? Och om olyckan är framme, hur återställer man på bästa sätt kroppen efter en magsjuka?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: