Ange ditt sökord

Annons:

Jag har problem med min avföring som kommer allt för sällan och vill veta vad jag ska göra?

Hejsan, har problem med min mage som jag haft väldigt länge, Känner mig sällan bajsnödig. Det kan vara tur om jag kan bajsa en gång i veckan men de är sällan. Jag får en mördande värk i magen och när jag väl får bajsa så ibland är det löst, ibland hårt. Jag vet inte vad jag ska göra de kommer och går smärtan, men jag har inte smärta hela tiden, utan bara när jag behöver bajsa .Pratar ofta med min mor angående det här, men hon säger att jag ska försöka bajsa, men de går ju inte när man inte är bajsnödig. /Bea 19

När det gäller magen och avföringen är det mycket viktigt med vad man äter, hur mycket vätska man dricker och hur mycket man rör på sig med promenader jogging eller att man går på gym. Håller man vikten och inte har andra symtom är det oftast ingen fara. Det är ju aldrig fel att gå till läkare och påtala sina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.