Ange ditt sökord

Annons:

Jag har en segdragen förkylning där symptomen förändras!

3. Hej! Jag har en fundering. Det är nämligen så att jag under en segdragen förkylning tycker att symptomen förändras under tiden. Kan det vara så att det som först var en virusinfektion kan vidareutvecklas till en bakteriell infektion? T ex händer det att snoret t ändrar färg samt att hostan blir mer slemmig. Ska jag gå till läkare då för att få penicillin? / Fundersam (Kvinna 20 år)

Hej Fundersam!
Det händer att man får en bakterieinfektion efter en virusinfektion, men oftast är det själva virusinfektionen som ger olika symptom under själva sjukdomsförloppet. Snuvan är rinnande i början och blir tjockare och mer färgad efter hand. En normal förkylning tar 10 dagar innan den gett med sig helt. Skulle du få feber, hosta, andningsbesvär eller värk över bihålorna när det gått en vecka-10 dagar är det dags att gå till läkare för bedömning och då kan penicillin behövas.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 3 januari, 2011

Liknande frågor

Infektioner & Vacciner

Höstblåsor och vattkoppor

Hej vad är det för skillnad på höstblåsor och vattkoppor? Är höstblåsor något som kommit till världen nu?

Infektioner & Vacciner

Hur slipper vi den envisa höstsnuvan?

Jag och min fru har tre barn mellan 6 och 12 år som alla har besvär med den ”envisa höstsnuvan”. Snuvan håller sig under hela vinterhalvåret, och i och med de rådande omständigheterna och känsligheten kring förkylningssymptomen så blir de ständigt hemskickade från skola och förskola. Har du några rekommendationer på nässpray som är lämpliga för barn? Finns det andra produkter som kan vara bra att bunkra upp med för att lindra eller helst bota envisa förkylningar?

Infektioner & Vacciner

Tips för att undvika bli smittad på förskola

Hej, jag undrar om ni har några tips till mig. Jag har blivit sjuk väldigt ofta sen jag började jobba på en förskola, nästan varannan vecka.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.