Ange ditt sökord

Annons:

Irriterad hud under ögonbrynen

Hej,
Jag har vitilogo i pannan som gjort ett av mina ögonbryn delvis vitt, därför har jag färgat mina ögonbryn själv i ca 4 års tid och alltid använt samma färgningsmedel. Men nu sedan ca ett halvår tillbaka så blir jag ca 2 timme efter färgningen alldeles röd på huden bakom ögonbrynen och det kliar jättemycket. Vad kan det bero på? Jag tog hål i öronen för ca 1 år sedan, kan det ha något med saken att göra? Finns det något som jag kan göra, för jag vill kunna fortsätta färga mina bryn annars är det ena som sagt alldeles vitt.
Tack på förhand!

Ett bekymmer med dagens hårfärgningsmedel är att ett tidigare icke godkänt färgämne (PPD, ParaPhenylenDiamin) nu i samband med EU-anpassningen åter blivit godkänt i Sverige. Detta är ett svart färgämne och används även som "reagens" i gummikemikalier och hårfärgningsmedel. Detta gav det man tidigare kallade "sorgeksem" (eksem utlöst av de svarta sorgekläderna). Detta skulle jag kunna tänka mig kan vara en rimlig förklaring. Titta på innehållsdeklarationen och se ifall det kan stämma. Du kan pröva att göra ett brukstest med färgningen på t.ex Din underarm och se ifall Du får samma reaktion där, vilket i så fall stärker misstankarna om äkta allergi.
Vill Du färga ögonbrynen, skulle Du kunna prata med Din frisör eller pröva annat märke, t.ex Swiss O Par (tror det finns på bla HM) som färgar med silvernitrat och ej PPD.
/Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: