Ange ditt sökord

Annons:

Irriterad hud under ögonbrynen

Hej,
Jag har vitilogo i pannan som gjort ett av mina ögonbryn delvis vitt, därför har jag färgat mina ögonbryn själv i ca 4 års tid och alltid använt samma färgningsmedel. Men nu sedan ca ett halvår tillbaka så blir jag ca 2 timme efter färgningen alldeles röd på huden bakom ögonbrynen och det kliar jättemycket. Vad kan det bero på? Jag tog hål i öronen för ca 1 år sedan, kan det ha något med saken att göra? Finns det något som jag kan göra, för jag vill kunna fortsätta färga mina bryn annars är det ena som sagt alldeles vitt.
Tack på förhand!

Ett bekymmer med dagens hårfärgningsmedel är att ett tidigare icke godkänt färgämne (PPD, ParaPhenylenDiamin) nu i samband med EU-anpassningen åter blivit godkänt i Sverige. Detta är ett svart färgämne och används även som "reagens" i gummikemikalier och hårfärgningsmedel. Detta gav det man tidigare kallade "sorgeksem" (eksem utlöst av de svarta sorgekläderna). Detta skulle jag kunna tänka mig kan vara en rimlig förklaring. Titta på innehållsdeklarationen och se ifall det kan stämma. Du kan pröva att göra ett brukstest med färgningen på t.ex Din underarm och se ifall Du får samma reaktion där, vilket i så fall stärker misstankarna om äkta allergi.
Vill Du färga ögonbrynen, skulle Du kunna prata med Din frisör eller pröva annat märke, t.ex Swiss O Par (tror det finns på bla HM) som färgar med silvernitrat och ej PPD.
/Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!