Ange ditt sökord

Annons:

Irriterad hårbotten

Jag har en längre tid haft problem med ömmande och rodnande hårbotten. Ofta syns små röda prickar och jag har tappat en del hår, ingen klåda dock.
För en vecka sedan var jag på vårdcentralen och sköterskan som trodde det var hårsäcksinflammation skickade mig vidare till en läkare som dock gjorde bedömningen att det var seborré och skrev ut Selsun schampo och Betnovat kutan lösning. Jag har nu använt schampot en gång och lösningen två gånger och besvären har förvärrats. Prickarna har blivit fler och större (som stora finnar), flera är varfyllda och mycket ömma.
Är detta en vanlig reaktion på dessa preparat eller är något fel. Vad bör jag göra?

Hej!
Det du beskriver låter verkligen som hårsäcksinflammationer (follikuliter). Follikulit i hårbotten kan ibland behandlas som acne, dvs med antibiotika, sk tetracykliner, eller tom vid besvärliga fall med roaccutan, som är ett licenspreparat mot acne. De läkemedel du fått kommer knappast att hjälpa ens på sikt, och eftersom du blivit sämre kan du återkomma till din läkare och be om remiss till specialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 januari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!