Ange ditt sökord

Annons:

”INTE CANCER” – Nanna (39) hade lösa avföringar i månader med växlingar till normalt, blev med barn och de lösa avföringarna försvann:

Men jag fick istället slem i avföringen. En kväll fick jag jätteont i tjocktarmen och blodig+slemmig hård avföring. Sen dess blöder jag vid varje toabesök (över två veckor nu); avföringen har normal konsistens. Inga hemorrojder konstaterades, ingenting hittades vid rektoskopin. De misstänker inflammation. Väntar på en tid för koloskopi men det blir inte förran om någon månad. Har konstig huvudvärk i jämna mellanrum, har bra HB-värde men en anning förhöjd snabbsänka och B-lpk. Jag vet att man måste göra koloskopi först för att ställa diagnos, med denna väntan gör mig nästan psykiskt sjuk. Har Ni någon aning vad för slags inflammation det kan vara; hur länge ska man blöda vid pågående inflammation; är min tillstånd akut? Kan jag ha fått cancer i tjocktarmen?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Nej det låter INTE som cancer i tjocktarmen. Den vanligaste orsaken är en s.k ulcerös colit som är en inflammation i tarmslemhinnan. Det finns alla grader av påverkan från lätt till svårare typer och det finns även en bra behandling för de allra flesta människor som drabbats av dessa besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: