Ange ditt sökord

Annons:

innåtväxande hår

Hur yttrar sig innåtväxande hår i tex annsiktet? Du skrev som svar på en tidigare fråga “Det bästa är att anlägga skägg” men det är kanske inte så roligt att gå runt med skägg hela livet. Har frågat dig förrut fast det var lite svårt att förklara allt anngående min fråga så därför blev självklart svaret lite “luddigt” också. Det är nämligen så att under det senaste halvåret har jag började få några slags gropar i annsiktet. Ungefär den typen av gropar man ibland ser efter accneärr hos människor. Det som är lite konstigt är att det är flera årsedan min accne försvann. Dessa sk gropar började uppenbara sig när jag bytte tvål till ett sk transparent tvål… kan det på nått sätt ha skadat min hud? Skulle bli väldigt tacksam om jag kunde få ett svar på dom här frågorna. Tilläggas bör kanske att sedan jag slutade annvända det här tvålet så har groparna slutat att komma… men dom som den eventuella tvålen orsakade försvinner inte och det plågar mig mycket.

Svar till signaturen Oroad.
Det kan omöjligt vara tvålen som gett upphov till de gropar du beskriver. Tvål innehåller fettuplösande ämnen och kan endast påverka det allra yttersta lagret av överhuden (hornlagret). Gropar i huden upstår genom någon typ av påverkan-ofta inflammation-i underhuden eller i de strukturer som går ned i underhuden. Det jag menade var innåtväxande hår är alltså ett hårstrå som syns ovanför huden och som kröker sig och borrar sig ned i huden igen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 1 juni, 2002 Publicerad: 1 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: