Ange ditt sökord

Annons:

Hur undviker jag svamp i underlivet?

Jag har väldigt lätt att få svamp i underlivet, och att bada och gå runt i blöta bikinitrosor brukar inte göra saken bättre. Jag undrar vad dina bästa tips för att undvika och bota svamp är?

Använd olja när du tvättar dig, vanlig tvål torkar ut och gör slemhinnorna mer känsliga och mottagliga. Det är svårt att ge råd hur du ska undvika svamp då det inte finns tillräcklig kunskap om orsakerna till dem. Det finns olika faktorer som man vet ökar risken för svamp och det är om man äter antibiotika eller om man har nedsatt immunförsvar, även hormonerna kan påverka och yttre påfrestningar som tex. cykling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Jenny Petersson
Apotekschef
Uppdaterad: 29 juni, 2022 Publicerad: 29 juni, 2022

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Är det OK att prova receptfritt lokalt östrogen?

Jag är 60 år och har problem med torra slemhinnor och smärta vid samlag. Har börjat använda ovesterin vagitorier och kräm. Min fråga är om det är farligt att använda detta utan att först varit hos läkare. Har blivit bättre av behandlingen.

Kvinnans hälsa

Finns det risk för komplikationer vid operationer och SLE?

Jag har SLE och vill göra en bröstförstoring. Har jag ökade risker för komplikationer, bör jag avstå?

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: