Ange ditt sökord

Annons:

Hur undviker jag svamp i underlivet?

Jag har väldigt lätt att få svamp i underlivet, och att bada och gå runt i blöta bikinitrosor brukar inte göra saken bättre. Jag undrar vad dina bästa tips för att undvika och bota svamp är?

Använd olja när du tvättar dig, vanlig tvål torkar ut och gör slemhinnorna mer känsliga och mottagliga. Det är svårt att ge råd hur du ska undvika svamp då det inte finns tillräcklig kunskap om orsakerna till dem. Det finns olika faktorer som man vet ökar risken för svamp och det är om man äter antibiotika eller om man har nedsatt immunförsvar, även hormonerna kan påverka och yttre påfrestningar som tex. cykling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Jenny Petersson
Apotekschef
Uppdaterad: 29 juni, 2022 Publicerad: 29 juni, 2022

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Cancer

Kan endometrios öka risken för cancer?

Läser på nätet att långvarig endometrios kan leda till cancer och blir orolig . Stämmer det att man löper större risk att drabbas av cancer vid endometrios och hur stor är denna sannolikhet?

Kvinnans hälsa

Underlivet torrt och kliar

Hej. Jag är en tjej på 14 år och har intensiv klåda i underlivet. Det har pågått i ungefär 1-2 dagar. Det känns uttorkat och kliar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: