Ange ditt sökord

Annons:

Hur tar man som nattarbetare hand om sin hälsa?

Hej, Är nattjobbare och trivs bra med detta,Är naturligtvis medveten om att det inte är optimalt för kroppen att arbeta på natten.Skulle vilja ha råd om hur jag på bästa sätt kan ta hand om min hälsa. Det skrivs inte så mycket om oss nattjobbare och våran häsla och vore tacksam för svar. BLT (kvinna, 50år)

Det första och viktigaste i sammanhanget är att som skrivs att man trivs med det man gör. Det är alldeles riktigt att man funderar på olika sätt och vis hur det eventuellt kan vara skadligt med nattskift. Riktigt säkert svar kan jag inte ge, men viktigt förstås att man skaffar sig en bra rutin med bland annat återhämtning efter nattskiftet med tillräcklig sömn. Att man är återhållsam med alltför uppiggande kaffe just innan man slutar sitt skift. Än en gång är det absolut viktigaste att man trivs med sitt arbete. Jag har själv träffat på nattarbetatande sjukvårdspersonal som aldrig skulle drömma om att börja arbeta dagtid!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

När ska jag börja med vitaminer för att behålla energin?

Framåt hösten och vintern brukar jag tappa mycket av sommarens energi och all D-vitamin man samlar på sig. När bör jag fylla på med vitaminer för att undvika min årliga energisvacka?

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Mat & Vitaminer

Tillskott för att bygga muskler?

Jag har precis kommit i gång med min träning och tränar ungefär 3 gånger i veckan. Jag känner att jag har kommit in i ett riktigt bra flow, men undrar om du har några tips på tillskott eller preparat som kan hjälpa till att boosta träningen ytterligare? Mitt mål med träningen är att jag vill bygga muskler och känna mig så stark som möjligt.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: