Ange ditt sökord

Annons:

Hur tar man som nattarbetare hand om sin hälsa?

Hej, Är nattjobbare och trivs bra med detta,Är naturligtvis medveten om att det inte är optimalt för kroppen att arbeta på natten.Skulle vilja ha råd om hur jag på bästa sätt kan ta hand om min hälsa. Det skrivs inte så mycket om oss nattjobbare och våran häsla och vore tacksam för svar. BLT (kvinna, 50år)

Det första och viktigaste i sammanhanget är att som skrivs att man trivs med det man gör. Det är alldeles riktigt att man funderar på olika sätt och vis hur det eventuellt kan vara skadligt med nattskift. Riktigt säkert svar kan jag inte ge, men viktigt förstås att man skaffar sig en bra rutin med bland annat återhämtning efter nattskiftet med tillräcklig sömn. Att man är återhållsam med alltför uppiggande kaffe just innan man slutar sitt skift. Än en gång är det absolut viktigaste att man trivs med sitt arbete. Jag har själv träffat på nattarbetatande sjukvårdspersonal som aldrig skulle drömma om att börja arbeta dagtid!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 20 december, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Kaffe – dricka eller inte dricka?

Hur är det med kaffe egentligen, ska man dricka eller inte. Läser olika saker, ena dagen bra, andra inte. Utan min kopp på morgonen får jag inte gå på toa. Hälsningar Bertil

Mat & Vitaminer

Farligt äta för mycket zink?

Hejsan! Jag undrar om det kan vara farligt att äta för mycket zink? Mvh Lasse, 33

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!