Ange ditt sökord

Annons:

Hur tar man som nattarbetare hand om sin hälsa?

Hej, Är nattjobbare och trivs bra med detta,Är naturligtvis medveten om att det inte är optimalt för kroppen att arbeta på natten.Skulle vilja ha råd om hur jag på bästa sätt kan ta hand om min hälsa. Det skrivs inte så mycket om oss nattjobbare och våran häsla och vore tacksam för svar. BLT (kvinna, 50år)

Det första och viktigaste i sammanhanget är att som skrivs att man trivs med det man gör. Det är alldeles riktigt att man funderar på olika sätt och vis hur det eventuellt kan vara skadligt med nattskift. Riktigt säkert svar kan jag inte ge, men viktigt förstås att man skaffar sig en bra rutin med bland annat återhämtning efter nattskiftet med tillräcklig sömn. Att man är återhållsam med alltför uppiggande kaffe just innan man slutar sitt skift. Än en gång är det absolut viktigaste att man trivs med sitt arbete. Jag har själv träffat på nattarbetatande sjukvårdspersonal som aldrig skulle drömma om att börja arbeta dagtid!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 20 december, 2010

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Är rädd att barnen blir uttorkade

Hej Apotekaren, mina barn vägrar att dricka vätskeersättning under somrarna och vi är alltid ute mycket om dagarna. Finns det något annat jag kan ge dem så jag slipper vara orolig för att de blir uttorkade?

Mat & Vitaminer

Får jag i mig allt jag borde?

Jag har inte ätit kött på flera år men har nyligen börjat utesluta även fisk och nu har jag börjat bli orolig över om jag inte får i mig allt jag ska. Jag har nämligen börjat känna mig tröttare om dagarna. Finns det något tillskott som jag borde äta?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.