Ange ditt sökord

Annons:

Hur tar jag hand om torra läppar?

Jag har extremt torra läppar. Jag brukar sova med en fet kräm på läpparna och ta på det igen på morgonen. Men trots feta krämer så är de fortfarande fnasiga, vad kan jag göra åt det?

Smörj gärna rikligt lager med fuktgivande läppbalsam på kvällen. Kan även vara skönt att peela dina läppar med läppskrubb, försiktiga cirkelrörelser med en varm och fuktig handduk Sen är det viktigt att skydda läpparna mot sol, vind och kyla. Är man uttorkad får man lätt torra läppar och då är det viktigt att dricka mycket vätska.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anki Hökfelt
Uppdaterad: 2 mars, 2023 Publicerad: 2 mars, 2023

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur vet jag om det är svamp eller torr hud?

Jag har torr hud på fötterna och gula förhårdnader. Det är spräckliga partier framförallt på topparna på stortårna. Jag filar och smörjer men det kommer snabbt tillbaka. Hur vet jag om det är svamp eller torr hud?

Hud & Hår

Bruna fläckar av solen

Varför får jag bruna fläckar i ansiktet av solen?

Hud & Hår

Soleksem och solurtikaria

Hej! Jag undrar om solurtikaria är något annat än det man kallar soleksem. Vad kan göras åt det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: