Ange ditt sökord

Annons:

Hur stor är risken med slipning av ärr?

Hej!

Jag vill göra en hudslipning för att ta bort acneärr. Mina ärr är inte så stora och de är inte så jättedjupa heller. Jag stör mig dock otroligt mycket på dem och tycker att huden ser så ojämn ut. Jag undrar dock om det finns någon risk att resultatet kan bli mycket sämre än vad huden var innan slipningen? Kan det bli så att huden blir ännu ärrigare och ojämnare än vad den är nu? Hur stor är risken i såfall för det? Jag vantrivs nämligen väldigt mycket med mina ärr men samtidigt så skulle det vara förödande om en slipning gjorde min hy ännu värre. Jag skulle också vilja veta vilket som är minst riskfyllt – laserslipning eller vanlig slipning (Dermabrasio)?

Om du vänder dig till en specialist, antingen plastikkirurg eller hudläkare med erfarenhet av slipning, finns igen risk för försämring. Man provslipar alltid ett litet område först för att se hur det blir. Om resultatet blir bra tar man en större yta. Vilken typ av slipning man gör spelar nog inte så stor roll för slutresultatet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: