Ange ditt sökord

Annons:

Hur stor är chansen att det blir ärr?

Hej!
Undrar hur stor chansen är att det blir ärr om man fått ett skärsår i ansiktet.Läkarna ville sy men det ville inte jag för då visste jag att det skulle bli ärr så de sydde inte såret.Är inte säker på hur de satte ihop det.Antingen limmade de ihop det eller så tejpade de bara ihop det.Frågade dem om det kunde bli är och de sa att de inte visste men de trodde inte det.Jag bara undrar hur stor är chansen att det blir ett ärr?Är chansen mycket mindre när man inte syr ihop det?Känner mig mycket orolig att det ska bli ett stort ärr.
Tack på förhand

Svar till signaturen AN
Om man får en skada som går igenom hela överhuden och ned i underhuden så blir det alltid ett ärr. Hur brett ärret blir är mycket individuellt. Om hudskadan sys så läggs ju kanterna tätt ihop vilket underlättar snygg läkning, samma resultat uppnås med limning och tejp. Om såret däremot "glipar" fås oftare ett fult brettökat ärr.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: