Ange ditt sökord

Annons:

Hur ska man sköta hårbotten?

Mitt problem är att jag har väldigt torr och flagig hårbotten, trodde först att det var mjäll. Nu undrar jag hur rekommenderar ni att man ska sköta hårbotten på bästa sätt? Ex. Hur ofta ska man tvätta håret och hårbotten, och hur, tips på schampo m.m. Skadar man hårbotten om man gnuggar den med en handduk efter dusch? Ska man smörja in hårbotten med nåt för att minska torrheten m.m.

Man bör egentligen inte tvätta håret varje dag då detta torkar ut hårbotten om man har tendens till detta. Man kan mycket väl smörja in hårbotten med en fuktighetslotion efter tvätt, till exempel Propyless. Om man inte har någon hudsjukdom i hårbotten fungerar de flesta vanliga schampon som finns på Apotek och i vanliga affärer. Man skadar inte hårbotten genom att torka hår och hårbotten med en handduk.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: