Ange ditt sökord

Annons:

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Bryter det ut så är det viktigt att tänka på att få i sig tillräcklig med vätska, ett enkelt sätt som även ser till att man får i sig de salter man förlorar är att använda sig av vätskeersättning. Du skriver att ni är noga med handhygienen men man kan även tänka på att använda sin egen handduk eller pappershanddukar samt se till att toaletten är avtorkad och ren.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Jenny Petersson
Apotekschef
Uppdaterad: 17 februari, 2022 Publicerad: 17 februari, 2022

Liknande frågor

Hud & Hår

När försvinner smärtan vid bältros?

Hej! Jag har fått bältros och har fått antiviral medicin som jag ska ta i 7 dagar. Jag tar även värktabletter, men när försvinner smärtan?

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Hud & Hår

Smittar munherpes även utan blåsor?

Hej! Jag har munherpes och är osäker på hur länge det är smittsamt. Jag vet att blåsorna smittar och att det smittar medan det pirrar och är rött innan och efter ett utbrott, men kan det smitta medan man inte har några symptom alls?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: