Ange ditt sökord

Annons:

Hur länge kan man använda Aberela?

Har använt aberela ett tag nu, först funkade det inte alls men nu börjar det bli bra. Jag är ändå ganska torr och röd i ansiktet. (Är 26år.)
Min fråga är nu: hur länge kan man använda Aberela?
Brukar huden vänja sig vid det preparatet och finnarna komma tillbaka?
Finns det risk att huden börjar producera mer talg eftersom man är så torr?
Hur brukar det bli när finnarna försvinner med åldern, går det fort eller lite bättre efter årens gång?
MVH

Hej
Aberela kan man använda så länge man behöver, det finns ingen övre tidsgräns eller några beskrivna långtidsbiverkningar. Huden vänjer sig så att torrheten och rödheten minskar för de flesta, men effekten är lika bra. Ökad talgproduktion blir det inte. Hur fort finnarna försvinner är väldigt individuellt, så det kan jag inte besvara generellt. Vid 26 års ålder räknas det redan som acne tarda, dvs sen acne.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: