Ange ditt sökord

Annons:

Hur håller vi barnen friska under vintern?

Hejsan! Mina barn (3 och 6 år) blir ofta sjuka under vinterhalvåret. De får förkylningar som aldrig går över. Det är så jobbigt att se dem sjuka och att de aldrig blir friska! Man vill ju inte släppa iväg dem till förskolan när de mår som de gör. Hur motverkar man detta?

Det första jag tänker på är att tvätta händerna ofta med tvål eller använda handdesinfektion. Sen finns det munspray som vuxna och barn över 4 år kan använda som bildar en skyddande barriär på slemhinnan i munhålan och svalg och reducerar virusens förmåga att fästa på cellerna i munslemhinnan. Viktigt är också prioritera sömnen, äta allsidigt, försöka undvika stress och ta mycket frisk luft.

Annons:
Anki Hökfelt
Uppdaterad: 2 mars, 2023 Publicerad: 2 mars, 2023

Liknande frågor

Penicillin med eller utan mat?

Tjena! Ibland står det att man ska ta penicillin med mat, ibland ska man inte ta det med mat. Varför är det så? Hur stor roll spelar det egentligen?

Hud & Hår

Inflammation av myggbett – blåsor, svullnad

Min dotter fick en myggbett för tre dagar sedan, på smalbenet. Nu är det rött och svullet och det ser ut som om det är infekterat för det är blåsor på det. Snälla hjälp mig, ska jag ta henne till läkare eller ska jag stryka på lite hydrokortison salva 1%?

Hjärnan & Nerver

Förkyld och yr

Hej! Är förkyld och har haft feber till och från några dagar. I morse hände dock något läskigt. Det kändes som att jag skulle svimma. Jag kunde inte stå upp utan att det snurrade och jag blev illamå-ende och kallsvettig. Vad kan det ha varit?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: