Ange ditt sökord

Annons:

Hur förebygger jag skavsår på fötterna?

Vi ska åka på skidsemester med familjen och jag känner mig lite orolig för att barnens pjäxor ska skava, så jag vill ta med mig skavsårsplåster för säkerhets skull. Vill ju köpa och förbereda allt innan, men det finns många märken och vill såklart inte att de lossnar i backen. Varför är det så stora prisskillnader på skavsårsplåster? Har du några tips?

Mitt allra bästa tips är att se till att sköta om fötterna innan ni åker, klippa naglar och smörja in dem är bra förebyggande åtgärder. Se till att strumporna inte veckar sig samt tejpa med klassisk leukoplast istället för plåster. Plåster åker lätt runt och kan då ge skavsår. Viktigt också att byta strumpor om de blir fuktiga. Vissa plåster är mer avancerade än andra och får då ett annat pris.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Jenny Petersson
Apotekschef
Uppdaterad: 30 december, 2021 Publicerad: 30 december, 2021

Liknande frågor

Bättre liv

Vad innebär en sund livsstil?

Vad innebär en "sund livsstil" mer konkret?

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Bättre liv

Tips på hemmaträning

Mitt namn är Albert och jag lever ensam på landet, där jag trivs som allra bäst. Jag undrar om du kan rekommendera någon slags hemmaträning för mig som närmar mig 70-sträcket? Vilka enkla redskap bör jag införskaffa för att kunna genomföra rörlighets- och lite stärkande gymnastik hemma?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: