Ange ditt sökord

Annons:

Hur får jag bort gaser i magen?

Har en mage som fungerar bra för det mesta . Nu är det dock mycket illaluktande gaser,som i stort kommer hela dagarna. Går alltid regelbundet på toa med normal konsistens. Hur får jag bort gaserna? Kajsa (66år)

Man kan ha olika perioder i livet där magen fungerar mer eller mindre bra och så även med mer eller mindre besvärlig gasbildning. Inte sällan uppträder detta i samband med att man kanske ändrar sin kost med mera fiberinnehåll en tidigare. Man kan alltid pröva kapslar Minifom 1-2 stycken att ta just innan måltid tre gånger dagligen och se om det blir mindre bekymmer med gasbildningen. Fortsätter det hela bör man ha ett samtal med läkare

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 20 december, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!