Ange ditt sökord

Annons:

Hur botar man kundaliniresning?

Hur botar man kundaliniresning?

Efter att snabbt ha orienterat mig i ämnet så skulle jag säga att det kan ses som en sort "biverkan" av Yoga och meditation i form av vanföreställningar som kan vara mer eller mindre obehagliga och ångestfyllda. Troligen är detta samma typ av fenomen som kunde / kan ses vid intensiva kurser i "självkännedom", "personlighetsutveckling" mm som i bland bedrivs i internatform med emotionellt intensiva övningar i kombination med begränsad vila och sömn. Under dessa förutsättningar kan, hos psykiskt sårbara individer, ångest, depressivitet och psykotiska symtom utlösas. Vad gäller behandling så måste en noggrann psykiatrisk bedömning göras i varje enskilt fall då det knappast rör sig om en enhetlig symtombild.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!