Ange ditt sökord

Annons:

Hudproblem på händerna

Jag har sedan flera år haft problem med hudavlossning på händerna. Det har ökat från någon fläck, återkommande på samma ställe, till att fläckvis finnas på alla fingrarna. Det har även börjat sprida sig mot handflatan. Varje fläck börjar med att huden förtjockas, oftast cirkelformat, för att efter några dagar börja torka och dö. Under har då bildats ny hud, som är tunn och känslig. Var nyligen på vårdcentralen där läkaren sa att det var eksem och jag fick prova en steorid enligt ett schema under en månads tid, men det hjälpte obetydligt. Jag är lite tveksam till att det skulle vara eksem, eftersom jag läst en del om eksem och inte funnits liknande exempel någonstan.

Svar till Lena Kj
Eksem kan ge de symtom du beskriver med ökande fjällning och rodnad på fingertoppar och i handflator. Har du märkt försämring av något du kommer i kontakt med? Arbetar du mycket med vatten och rengöring? De finns också andra hudsjukdomar till exempel psoriasis som kan sitta på händerna och ge dessa symtom.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 4 oktober, 2002 Publicerad: 4 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: