Ange ditt sökord

Annons:

Hudkräm/bodylotion

Hej Ylva!
Jag håller på med ett grupparbete i skolan då jag ska skriva om kosmetika. Jag ska skriva om boylotion och försöka ta reda på vad det är för skilnnad på hudkräm man har i ansiktet och den man har på kroppen. Därför tänkte jag att du kanske kan hjälpa mig.

Jag undrar också om det är negativt med parfym i hudkräm och isåfall varför?

Svar till signaturen "Nollåttan".
Det är ingen skillnad mellan hudkrämer man har i ansiktet och på kroppen. De flesta mjukgörande krämer som innehåller karbamid eller propylenglykol eller koksalt eller andra mjukgörare fungerar lika bra i ansikte som på kroppen. Snarare är det så att det inom kosmetika-industrin finns ett brett utbud av olika krämer för olika ändamål. Ur medicinsk synpunkt finns ingen större skillnad.
Parfymen i en hudkräm kan ge upphov till kontaktallergiskt eksem

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 mars, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.