Ange ditt sökord

Annons:

Hudkräm/bodylotion

Hej Ylva!
Jag håller på med ett grupparbete i skolan då jag ska skriva om kosmetika. Jag ska skriva om boylotion och försöka ta reda på vad det är för skilnnad på hudkräm man har i ansiktet och den man har på kroppen. Därför tänkte jag att du kanske kan hjälpa mig.

Jag undrar också om det är negativt med parfym i hudkräm och isåfall varför?

Svar till signaturen "Nollåttan".
Det är ingen skillnad mellan hudkrämer man har i ansiktet och på kroppen. De flesta mjukgörande krämer som innehåller karbamid eller propylenglykol eller koksalt eller andra mjukgörare fungerar lika bra i ansikte som på kroppen. Snarare är det så att det inom kosmetika-industrin finns ett brett utbud av olika krämer för olika ändamål. Ur medicinsk synpunkt finns ingen större skillnad.
Parfymen i en hudkräm kan ge upphov till kontaktallergiskt eksem

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 27 mars, 2001 Publicerad: 27 mars, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: