Ange ditt sökord

Annons:

Hudklåda

Jag är en kvinna på 52 år. Har en tarmsjukdom som heter morbus Crohn och äter tabletter, två st Asacol morgon o kväll, i flera år, och det har funkat bra. Men nu till problemet, jag har klåda, över hela kroppen, det liksom kittlar, irriterar hela tiden, och jag vet inte om det kan bero på medicinen. Jag har provat med Atarax, men det hjälper inte, och inte kortisonsalvor heller, det kliar bara mer. Det går inte att ha det så här. Jag kan inte koppla av. Vad skall jag göra?

Hej.
Klåda är en vanlig biverkning, av de flesta mediciner. Det går således inte att utesluta Pentasa i detta fall. Jag råder Dig att kontakta Din läkare för diskussion och ev medicinbyte alternativt dosminskning.
MVH
Dag Risberg

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!