Ange ditt sökord

Annons:

Huden torkar ut när det blir kallt

Mitt problem är säkert vanligt och obotligt. Men jag skulle vilja veta vad som hjälper bäst. Problemet är att så fort yttertemperaturen närmar sig noll så börjar huden torka ut och ju kallare desto värre. Hela kroppen drabbas utom mage och rumpa där större delen av min fettreserv sitter, värst är det på överdel rygg och smalben. Jag har insett att salvor med karbamid fungerar bäst men jösses vilken smärta!(Nej jag är inte känslig.) Har även hittat andra bra fungerande salvor men antingen kostar dom fruktansvärt mycket eller så är dom så feta att det omöjligt att smörja in hela kroppen. Har ni något bra tips är jag evigt tacksam.

MVH Marcus.

Hej! Om du är mycket torr så svider verkligen karbamid väldigt och är outhärdligt för en del. Du kan pröva någon annan lotion tex Canoderm, Propyless. Då får du både fett och fukt utan att det blir för kladdigt. Om det inte hjälper kanske du har eksem, och ev kan en kortare tids ljusbehandling vid en hudklinik, hjälpa dig.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!