Ange ditt sökord

Annons:

Huden torkar ut när det blir kallt

Mitt problem är säkert vanligt och obotligt. Men jag skulle vilja veta vad som hjälper bäst. Problemet är att så fort yttertemperaturen närmar sig noll så börjar huden torka ut och ju kallare desto värre. Hela kroppen drabbas utom mage och rumpa där större delen av min fettreserv sitter, värst är det på överdel rygg och smalben. Jag har insett att salvor med karbamid fungerar bäst men jösses vilken smärta!(Nej jag är inte känslig.) Har även hittat andra bra fungerande salvor men antingen kostar dom fruktansvärt mycket eller så är dom så feta att det omöjligt att smörja in hela kroppen. Har ni något bra tips är jag evigt tacksam.

MVH Marcus.

Hej! Om du är mycket torr så svider verkligen karbamid väldigt och är outhärdligt för en del. Du kan pröva någon annan lotion tex Canoderm, Propyless. Då får du både fett och fukt utan att det blir för kladdigt. Om det inte hjälper kanske du har eksem, och ev kan en kortare tids ljusbehandling vid en hudklinik, hjälpa dig.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: