Ange ditt sökord

Annons:

Huden på underarmarna och händerna har blivit sköra

Mina underarmar och händernas översidor har blivit väldigt sköra, Vid minsta stöt uppstår blödningar under huden och vid kraftigare kontakt lossnar huden
och öppna sår uppstår som tar ett antal dagar att läka! Vad kan detta vara och vad kan man göra åt detta? Janne (man, 74år)

Du skriver inte om du äter någon medicin. Med åren blir huden skörare och underhudsblödningar uppkommer lätt. Vissa mediciner som t.ex kortison och Waran/Trombyl ökar på denna benägenhet. Farligt är det inte.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: