Ange ditt sökord

Annons:

Huden är torr och flagnar

Hej!
Jag har problem med att huden är torr och flagnar i ansiktet, handflatorna och på fötterna. Det är värst på kinderna. Har även märkt att naglarna har börjat skiva sig. Vet inte om det har nåt sammanhang.
Skulle det kunna vara någon form av näringsbrist eller vad kan det bero på?

Hej!
Det framgår inte om du har eksem eller någon annan hudåkomma för övrigt. Torrhet är ju till viss grad ett naturligt fenomen så här års, på grund av kyla och mycket vistelse i inomhusluft. Att naglar skivar sig hittar vi oftast ingen förklaring till. Men om inte mjukgörande krämer hjälper mot torrheten så föreslår jag att du söker en läkare för bedömning av diagnos och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 januari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!