Ange ditt sökord

Annons:

hud fråga?

Hej! jag é en femton årig kille som vill vara så fin ja kan.
Är det någon skillnad på halsen hud och ansiktets hud?
Ja undrar över det eftersom huden på mitt hals ser så himla rent å fint ut.
Färgen är alldeles jämn å fint och den känns jätte slät jämfört med ansiktet.
Halsen ser helt perfekt ut. jag har finnar och rakar mig vid ansiktet och det kanske det som har gjort att jag inte längre har samma hud i halsen som i ansiktet.
Jag skulle gärna vilja ha några råd vid rakning och några jätte bra krämer som man kan ha för ansiktet.

Finns det någon bra ansikts kräm som ger ansiktet en bra färg och gör huden fin å slät?
(spelar ingen roll om det är för tjejer, det finns ju mera att välja på)

lite saker ja undrar över

Hur ser ett ärr efter akne ut?

vad är det mer man kan få av
akne? t.ex. ärr,

Vad finns till hjälp?
Vart finns det?
Vad kostar det?

Du é jätte snäll om du svarar på mina frågor//mvh Carlos

Svar till Carlos
Huden i ansiktet har fler och större talgkörtlar än på halsen. Det är i talgkörteln som acne uppstår och det är därför acne oftast sitter i ansiktet. En bra mjukgörande behandling är Propyless lotion som ej är så fet. Ärr efter acne ser ut som "gropar" ojämnheter i huden. Man kan på försök slipa huden så att ojämnheten jämnas ut. Kostnaden är mycket individuell beroende på hur det ser ut.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 5 oktober, 2002 Publicerad: 5 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: