Ange ditt sökord

Annons:

hudöm

Har i 6 veckor på min högra pekfingertopp, på vänstra sidan om själva
fingerblomman haft ett rött/rosa, skrynkligt, ömmande, lite svullet/mjukt, strävt utslag ca 1,5 cm i omkrets i huden (ej upphöjt). Det började med att det stack till och sved som bara den och blev en mindre röd fläck. Huden är skrynklig och stryker jag försiktigt över så ömmar det och känns väldigt strävt. Inga utmärkande kanter. Först provade jag med Asolsprit i 2-3 dagar. Har provat feta krämer utan att det hjälpt. Har även använt Betnovat, utan större skillnad. Inga blåsor, ingen klåda utan endast mkt obehagligt, svidande och strävt. Ett tag
hade jag också en brun prick mitt i fingerblomman. Inga andra utslag någonstans. Ej tryckömt, men mycket jobbigt och handikappande. Jag håller på att bli tokig på det hela...

Läkemedel jag tagit före jul är en del ntiflammatoriska. T ex Voltaren, Voixx, Diklofenak. Vardera ca 10-dagars kurer. Har även nyligen tagit Vo(a?)ltrex (herpesmedicinen). Har haft sen- o ledinflammation i höstas.
Prover, såsom Borrelia, reuma,
gikt, blodvärde m m OK.

Svar till signaturen JAS.
Det är svårt att veta vad detta kan vara. Det kan kanske röra sig om en så kallad främmande kroppsreaktion genom att du fått in en sticka eller liknande i fingret. Ibland kan man av läkemdel få så kallad fixt läkemedelsutslag, men då går förändringen bort när man slutar med medicinen. Det kan också uppstå en cystbildning inne i senan i fingret som kan ge dessa symtom.
Då Du haft förändringen så länge som sex veckor bör Du absolut söka läkare. Man kan kanske ta ett prov från själva området och på det sättet fastställa orsak och ge korrekt behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 april, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.