Ange ditt sökord

Annons:

hudöm

Har i 6 veckor på min högra pekfingertopp, på vänstra sidan om själva
fingerblomman haft ett rött/rosa, skrynkligt, ömmande, lite svullet/mjukt, strävt utslag ca 1,5 cm i omkrets i huden (ej upphöjt). Det började med att det stack till och sved som bara den och blev en mindre röd fläck. Huden är skrynklig och stryker jag försiktigt över så ömmar det och känns väldigt strävt. Inga utmärkande kanter. Först provade jag med Asolsprit i 2-3 dagar. Har provat feta krämer utan att det hjälpt. Har även använt Betnovat, utan större skillnad. Inga blåsor, ingen klåda utan endast mkt obehagligt, svidande och strävt. Ett tag
hade jag också en brun prick mitt i fingerblomman. Inga andra utslag någonstans. Ej tryckömt, men mycket jobbigt och handikappande. Jag håller på att bli tokig på det hela…

Läkemedel jag tagit före jul är en del ntiflammatoriska. T ex Voltaren, Voixx, Diklofenak. Vardera ca 10-dagars kurer. Har även nyligen tagit Vo(a?)ltrex (herpesmedicinen). Har haft sen- o ledinflammation i höstas.
Prover, såsom Borrelia, reuma,
gikt, blodvärde m m OK.

Svar till signaturen JAS.
Det är svårt att veta vad detta kan vara. Det kan kanske röra sig om en så kallad främmande kroppsreaktion genom att du fått in en sticka eller liknande i fingret. Ibland kan man av läkemdel få så kallad fixt läkemedelsutslag, men då går förändringen bort när man slutar med medicinen. Det kan också uppstå en cystbildning inne i senan i fingret som kan ge dessa symtom.
Då Du haft förändringen så länge som sex veckor bör Du absolut söka läkare. Man kan kanske ta ett prov från själva området och på det sättet fastställa orsak och ge korrekt behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 19 april, 2001 Publicerad: 19 april, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: