Ange ditt sökord

Annons:

Hjälp!

Jag blir snart tokig, jag har haft acne till och från ända sen jag var ca 12-13 år och jag är nu 20. Det var en liten period i mitt liv som det nästan slutade, men nu har det kommit tillbaka drastiskt. Det förekommer mest i ansiktet, men även på ryggen och andra ställen. Hur ska jag bli av med detta? Jag lider jättemycket av det. Dessutom, när en finne har försvunnit så lämnar den kvar ett fult mörkt märke, så hela min hud blir alldeles förstörd. Det är jättehemskt, jag kan inte visa mig ute om jag inte har jättemycket smink på mig, och det ser även konstigt ut då. Jag har provat att gå utan smink under en längre tid, men det har inte blivit bätte för det. Jag skäms så oerhört, hjälp mig! Jag vill bli av med acnen för gott nu!

Hej! Tålamodet med acne brukar försvinna i 20-årsåldern då man förväntar sig att acnen ska vara borta. Tyvärr är den inte alltid det! Du får söka hudspecialist, det kanske blir aktuellt med Roacutan som är väldigt effektivt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: