Ange ditt sökord

Annons:

Har stora problem med förstoppning och uppblåst mage med mera – inolaxolet ger mig oroligare mage – vad göra?

Magproblem: förstoppning varvat med diarréer, har en extremt uppblåst mage, värk i magen och smärta i ländryggen. Viktminskning de senaste månaderna. Försämrad aptit. Provat INOLAXOL i en vecka - resulterat i en ännu oroligare mage. Är 1.73 lång, väger 60 kg. Kört laktosfritt i 3 veckor. Ingen förbättring. Ska jag fortsätta ta inolaxol, kommer det bli bättre än såhär? Fortsätta m laktosfritt? Undviker även ägg, för stora mängder av socker, cigaretter, kaffe. Tusen tack på förhand! / Marie 22 år

Har man den här typen av magbesvär och det nu blivit en viktminskning är det absolut nödvändigt att du talar genom din problematik med läkare och ta ställning till i första hand utredning av grovtarmen. Blod med i sammanhanget? Utan viktminskningen är ju symtomen annars att kanske anse som en så kallad IBS-mage, där man ofta har nytta av Inolaxol, även om det inte gäller alla. Man får ju också tänka på gluten när det gäller de här besväre, Jag föreslår som sagt att du söker för dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!