Ange ditt sökord

Annons:

Har stora problem med förstoppning och uppblåst mage med mera – inolaxolet ger mig oroligare mage – vad göra?

Magproblem: förstoppning varvat med diarréer, har en extremt uppblåst mage, värk i magen och smärta i ländryggen. Viktminskning de senaste månaderna. Försämrad aptit. Provat INOLAXOL i en vecka - resulterat i en ännu oroligare mage. Är 1.73 lång, väger 60 kg. Kört laktosfritt i 3 veckor. Ingen förbättring. Ska jag fortsätta ta inolaxol, kommer det bli bättre än såhär? Fortsätta m laktosfritt? Undviker även ägg, för stora mängder av socker, cigaretter, kaffe. Tusen tack på förhand! / Marie 22 år

Har man den här typen av magbesvär och det nu blivit en viktminskning är det absolut nödvändigt att du talar genom din problematik med läkare och ta ställning till i första hand utredning av grovtarmen. Blod med i sammanhanget? Utan viktminskningen är ju symtomen annars att kanske anse som en så kallad IBS-mage, där man ofta har nytta av Inolaxol, även om det inte gäller alla. Man får ju också tänka på gluten när det gäller de här besväre, Jag föreslår som sagt att du söker för dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.